Grankoglen er Specialområde Udviklingshandicaps tilbud i Allingåbro. Det er et af landets få specialiserede tilbud målrettet personer med Prader Willi-Syndrom.

Grankoglen har tre bo-afdelinger og et dagtilbud. Tilbuddet ligger i Allingåbro på Djursland på en stor naturgrund med både skov, græsarealer, bålplads, shelter, gynger og trampolin. Vi har vores egen hal og et aktivitetshus, som bliver brugt til dagtilbud.

Grankoglen ligger i gåafstand til forskellige indkøbsmuligheder i Allingåbro, og det er muligt at komme med bus til Randers.

Klik dig videre til de enkelte afdelinger her.

Den pædagogiske indsats

Den pædagogiske indsats for borgerne på Grankoglen tilrettelægges altid individuelt og med afsæt i borgerens §141-handleplan fra kommunen.

Vi har særligt fokus på at skabe systematiske, genkendelige og meningsfulde sammenhænge og rammer i hverdagen og i aktiviteterne. Begge dele er vigtigt i arbejdet med mennesker med Prader Willi-syndrom, da de er kendetegnet ved en rigid tankegang. Ved genkendelighed i hverdagen frigives ressourcer, som kan bruges til aktiviteter og livskvalitet.

På Grankoglen arbejder vi med udgangspunkt i KRAP og Neuroaffektiv Udviklingspsykologi. Arbejdet med de tre KRAP-søjler (afdækning, analyse og handling) er indlejret i indsatsen, og med udgangspunkt i samtaleredskaberne fra KRAP afdækker vi sammen med borgeren de ønsker, håb og drømme, som kan blive til mål og delmål i indsatsen.

Kerneydelsen tager udgangspunkt i teamer fra VUM, som:

  • Praktiske opgaver i hjemmet
  • Egen omsorg
  • Socialt liv
  • Sundhed
  • Kommunikation
  • Indflydelse på eget liv
  • Samfundsliv

Vi udarbejder statusbeskrivelser til kommunen og afholder statusmøder efter behov - dog mindst en gang årligt.

Aktiviteter

På Grankoglen har vi forskellige arrangementer og traditioner ved årets højtider som jul, fastelavn, påske, halloween og andet.

Vi har fokus på fælles aktiviteter både i hverdagen og henover sommeren, hvor vi blandt andet tager til Sølund-festival og holder sommerfest sammen med Gårdene. Derudover kan aktiviteter være ture til stranden, i forlystelsesparker eller museer samt to årlige pårørendearrangementer.

Borgerfagpilot og læringsforløb

Vi tilbyder regelmæssigt borgerne at deltage i forskellige kurser under SUAs borgerfagpilot, som for eksempel: Førstehjælp, brandkursus, IT-kursus, kvindekursus og mandekursus.